Szecska 2010

Címkék: Általános hírek

Fecskebál az iskolánkban

Idén is, mint az előző években, megrendezésre került a fecskeavató.
Nem elég, hogy mi kilencedikesek hirtelen "kis fecskékké" váltunk, még kisbaba szerepbe is kényszerültünk, és egy hétig kacaghatott rajtunk az iskola. A szerepváltás folytatódott, hiszen péntekre nekünk cigánytáncot kellett koreografálnunk, de voltak törpék, indiánok és télikabátos tangósok is.
A sötét aulában az "éj leplére" várva izgultunk, hogy mi vár ránk a beavatáson. A végzősöknek behódolva csúsztunk végig a mécsesekkel kivilágított, hangulatos folyóson, amit "sikoly" jelmezben őriztek.
Elkezdődött! A perczeles közönség tapsolt, a kamerák vakuztak s a zene megcsendült. A beavatók áldozatukat hívták. (A műsor alatt volt egy kakasunk is, aki tízpercenként kukorékolt, ő a 9/B osztályból érkezett.) A feladatok végrehajtásához bátorságra és némi ügyességre is szükségünk volt, hiszen pl. mézzel bekent arccal kellett megszereznünk egy almát, amit tollal fedtek vagy egy hatalmas medvével kellett élethalálharcot vívni úgy, hogy ráadásul ő győzzön. Még sok-sok ilyen fárasztó ugyanakkor tréfás feladatot kellett megcsinálnunk. A próbatételek után az igazi buli csak később kezdődött, ami a Moonlightban került megrendezésre PERCZEL FECSKE PARTY néven.
Itt a 0/N-esek megünnepelhették győzelmüket. Ugyanakkor állítjuk, hogy jövőre egy újabb C-s nemzedék biztosan megnyeri a versenyt. De az öröm mégis egyöntetű volt, hiszen most már büszkén mondhatjuk: "Vérbeli Perczelesek" lettünk!

Írta: Botos Glória, Sárközi Stella 9/C