Fahrenheit 451. Angol tagozatosok színházlátogatása

Címkék: Általános hírek

Az idei színházkalandunk alapjául Ray Bradbury híres regénye, a Fahrenheit 451 szolgált. Október 13-án az Uránia Filmszínházba közel 50 angol tagozatos diák látogatott Bognárné tanárnő és Szőke Györgyné tanárnő kíséretében. A darabot az American Drama Club előadásában tekinthettük meg.

A történet a jövőbe repít minket, ahol a tudás  bűnnek számít, és az embereket csak a média köti le. A Fahrenheit 451 egy klasszikus történet, ami görbe tükröt mutat a modern világról, ahol az emberi kapcsolatok elidegenültek, és a szólásszabadságot is korlátozták. A nézőkre nagy hatással volt a disztópikus jövőkép megjelenítése, a látottak elgondolkodtatták a diákokat.

Értékes tapasztalatokkal gazdagodva jöttünk haza.

 

Giay Kata, Sőrés Csenge (11.A)

Az előadásról képanyag itt érhető el:

www.english-theatre.cz/fahrenheit.html

 

Fahrenheit 451

Our latest adventure to the theatre was based on Ray Bradbury's famous novel, Fahrenheit 451. It was performed between the walls of the unique Urania National Filmtheatre, and brought to stage by the marvellous TNT theatre and the American Drama Club Europe.

The story is set in the future, where knowledge is sin and people are entertained by trashmedia. A classic story, holding up a mirror to our own troubled time where the destruction of information and the supression of free speech is on the rise.
Nearly 50 students from A classes attended the play on 13 November to explore the relationship between private control and public violence.

It was a thought-provoking  performance with unusual intellectual and moral complexity. Although there were only four actors and a simple stage design, they were able to create a reality that not only entertained us, but also made us think.

Boglárka Balogh (11.A)