Perczel Kiskör

Címkék: Általános hírek

Második alkalommal pattantunk nyeregbe, hogy teljesítsük a 76 kilométeres Hagyományteremtő Perczel Kiskört.

Sportos társaságunk megfelelően felszerelt kerékpárokkal kerekedett fel, a hátizsákban némi útravalóval. A szokásos iskolai találkozóhelyet becsengetés után, 8 órakor hagytuk el, hogy nagyjából 16 km/h átlagsebességet tartva, körülbelül 6 óra elteltével újra a déli parton tekerhessünk.

Az útvonal alakítása és a csoport felvezetése Magyarfalvi Attila kísérőnk és az én közös feladatom volt. A 16 fős libasor a borús és szeles időjárási körülményekre ügyet sem vetve haladt mögöttem, mikor az első kilométeren, röviddel a vasúti sínek keresztezése után bekövetkezett az első és a túra ideje alatt egyetlen durrdefekt. Hála a tanulói felkészültségnek és gondosságnak, kísérőink defekt elhárításához szükséges gumibelsői és kellékei további tartalékot képezhettek a táv fennmaradó szakaszán. A hibaelhárítás miatt lemaradó fiúk még Balatonvilágos előtt utolérték a Fogarassyné Orczy Zsuzsanna tanárnő által hátulról biztosított csapatot. Szabadkai Mária tanárnő középen kerekezve hívta fel a figyelmet a szembejövő sáv forgalmára. A közlekedési veszélyek jelzését a jól bevált módon oldottuk meg, a biciklisek által egymásnak tovább kiáltott riadólánc formájában.

Balatonkenesén és Alsóörsön tartottunk hosszabb pihenőket, Balatonfűzfőn pedig útba ejtettünk egy víz fölé nyúló sétányt.  A Balaton elénk táruló keleti medencéjét többen is égnek emelt biciklikkel köszöntötték. A frissítőpontok, illetve a közösen meghatározott pihenőhelyek csoportképeinkhez remek hátteret szolgáltattak. Tihanynál a résztvevők komppal keltek át a Balatonon.

Tanulóink kiváló álló- és ülőképességükről tettek tanúbizonyságot, fizikai problémája senkinek nem akadt. Figyeltek egymásra és a közlekedés biztonságára, a lemaradók hamar felzárkóztak. A résztvevők közül többen már tavaly is teljesítették ezt a túrát, többször felidézték akkori élményeiket. A visszatérő diákok jelenléte és az új kerekezők lelkesedése együttesen igazolta, hogy szükség van az ilyen sportos, balatonos, közös elfáradásokra. Le a kalappal, találkozunk jövőre is!

K. R.

 

kerekpar1.pngkerekpar2.pngkerekpar3.pngkerekpar4.png