Látogatás a győri Audi-gyárban

Címkék: Általános hírek

Iskolánk végzősei 2018. november 27-én ellátogattak az Audi Hungária győri gyárába, ahol betekintést nyerhettek egy nagyvállalat működésébe és az autó- és motorgyártás összetettségébe.

44 végzős Lázár Julianna és Miklós Katalin tanárnő kíséretével indult útnak. A lefoglalt időponthoz képest korábban érkeztünk Győrbe, de mivel nem volt jó idő a városnézéshez, első állomásunk az ÁRKÁD bevásárlóközpont lett, ahol már karácsonyi hangulatban tölthettünk el egy órát. Ez után indultunk el az Audi Hungáriába. A gyárhoz érkezve először a látogatóközpontba mentünk, ahol az előcsarnokba elhelyezett szimulátoron egy gombnyomásra működtethettünk egy 2000 cmᶾ-es, 4 hengeres Audi-motort, és a műszerfalba beépített rádiót is hallgathattuk.

A program első pontjaként a gyár 25 éves évfordulója alkalmából készült filmet nézhettük meg, mely végigvezetett a gyár fejlődésén a kezdetektől napjainkig.  A film után a folyosón kihelyezett képeken keresztül fedezhettük fel a gyárat, amely több mint 5 millió m2 területen helyezkedik el. Azt is megtudtuk, hogy az Audi Hungária jelen van a vidék kultúrájában, a sportban és a felsőoktatásban is. Az Audi Hungária duális partnere a Széchenyi István Egyetemnek. Ez után 2 csoportra bontva egy-egy idegenvezetővel fedeztük fel a gyárat, a nagy távolságok miatt az egyes épületek között busszal közlekedtünk.

Buszunk először a karosszériagyártó üzembe vitt minket, ahol végig követhettük, hogy egy darab lemezből miként válik ajtó. Megtanulhattuk, hogy a karosszéria elemek csak acélból és alumíniumból készülnek, és minden típusnál eltérő, hogy melyik része miből készül.

A karosszéria üzem után a busz a motorgyárba vitt, ahol megnéztük, hogy kerül rá egy motorblokkra a motor többi része. Egy kiállítás keretében megtekinthettük az Audi Hungária által jelenleg gyártott összes motort, és azokat is, amelyek eddig ebben a gyárban készültek. Ezzel a gyárlátogatás végére értünk, de a győri látogatás programjainak még nem.

Buszunkról a városközpontban szálltunk le, ahol a társaságunk két csoportra oszlott: egyik fele egy szabadulószoba programot vett igénybe, a többiek pedig a hóesésben fedezték fel Győr belvárosát.

Horváth Alexandra 12.a

Győri Audi 1.jpgGyőri Audi 2.jpgGyőri Audi 3.jpgGyőri Audi 4.jpgGyőri Audi 5.jpg