Újabb látogatás az Audiban – ezúttal német nyelvű tájékoztatással

Címkék: Általános hírek

Iskolánk tanulói 2018. december 13-án német nyelvű tájékoztató előadáson és gyárlátogatáson vettek részt a győri Audi Hungaria ügyfélközpontjában és a gépjárműüzemében.

Raphael Achtermeier, a duális szakképzési program vezetője fogadta a csoportot (11. N, 10. N, 9. N és 10. B osztály tanulói, Dudás Andrea kísérőtanár), és kollégáival együtt felvázolta a duális képzés előnyeit. A kereskedelmi szakképzés helyszíne a győri Audi Hungaria Iskola (Fremdsprachiger Industriekaufmann/Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző). A tanulmányok alatt magas ösztöndíjat és ingyenes kollégiumi ellátást kapnak a tanulók, ezen kívül lehetőségük nyílik németországi nyári gyakorlatra, továbbá diákcserére. A duális képzés német nyelven történik, ezért a jelentkezés feltétele a B2/C1 szintű nyelvvizsga. Az OKJ-s bizonyítvány megszerzése után felsőfokú továbbtanuláshoz is előnyt jelent ez a végzettség, mert 32 pluszpontot jelent. A későbbiekben az Audi Iskolában végzettek nagy eséllyel kapnak a cégnél állást.

A tájékoztató után meglátogattunk két gyáregységet, a présüzemet és a motorszereldét. A présüzem lelke a présutca, amely majdnem 100 méter hosszú és 20 méter széles, és belsejében egy új technológia alkalmazásával nincs szükség a lemezalkatrészek köztes tárolására. Percenként 17 löketre képes, és ezzel naponta 250-300 tonna acél- és alumíniumlemezt dolgoz fel 22-24 ezer alkatrésszé.

Ezután a szereldébe vitte a csoportot a busz. Az összeszerelési munkák nagy részét itt is robotok végzik, és ennek köszönhetően már egy munkásnak sem kell 15 kilogrammnál nehezebb alkatrészt megmozdítania. Fontos szerepet játszik az innováció: folyamatosan várják a konstruktív észrevételeket a munkatársaktól. A tavalyi évben a győri üzem nyerte el a leginnovatívabb üzem címet, mivel újításokkal 30 millió eurót takarított meg a cég számára.

A látogatás nagyon hasznos volt, és lehet, hogy többek számára is iránymutatást jelentett a pályaválasztásban.

20180221audi-gyar-gyor3.jpgaudi.jpgIMG_20181213_143844.jpg