Német karácsony 2018

Címkék: Általános hírek

Mint minden évben, a Siófoki Perczel Mór Gimnázium 9/kny-es diákjai rendezték meg a német karácsonyt. Idén december 20-án került sor az előadásra, amelyre a szülőket és a németes osztályokat hívták meg. Az osztály három csoportja külön-külön adta elő karácsonyi műsorát.

A délutánt Rózsa Eszter nyitotta meg egy megnyerő fuvoladarabbal. Ezt követően mutatták be a csoportok saját műsorukat.

Az A csoport produkciójában láthattuk, hogy Üstökös (a rénszarvas) szólt a Mikulásnak, hogy nem találja Rudolfot, ugyanis nélküle nem tudják kiszállítani a gyermekeknek az ajándékokat. A karácsonyi manókkal együtt nekilátnak a piros orrú szarvas kereséséhez. Eközben két testvér elmegy szánkózni az erdő mellé, ahol összefutnak Rudolffal, aki becsalja őket az erdőbe. A szülők furcsállják, hogy a gyerekek nem értek haza sötétedés előtt, ezért keresésükre indulnak. Útközben találkoznak Mikulással és segédjeivel, majd együtt folytatják útjukat. Nem sokkal később megtalálják az elveszett gyerekeket és Rudolfot.

A B csoport darabja ugyancsak színes volt. A Mikulás eltűnt, ezért apró segédjei keresésére indulnak. Négy mesefigurával – Fogtündérrel, Húsvéti nyuszival (aki szerint a karácsony butaság), egy vadásszal és Piroskával. – Közös erővel eljutnak Dér Jankóhoz, ahol megtalálják Mikulást és Ózt, így nem marad el a karácsony.

A C csoport műsora fantasztikus volt. Grincs utálta a karácsonyt, tönkre akarta tenni a faluban. Bemászott a kéményekbe, és ellopta a családok ajándékait. Egy szemfüles kislány, Petra viszont észrevette a turpisságot. Két testvérével meggyőzték, hogy a karácsony egy meghitt ünnep, együtt visszavitték az ajándékokat minden fa alá. Ezután elmentek a karácsonyi vásárba, ahol a polgármesternő kitüntette a „Karácsony megmentője” címmel.

A darabokat német karácsonyi dalok kötötték össze - Kling Glöckchen, Leise rieselt der Schnee, Fröhliche Weihnacht -, amelyeket az osztály közösen énekelt. Majd a produkciók után jó hangulatú társalgás és süti várta a vendégeket.

 

Ficsor Nóra, Somogyi Zsófia   9/kny

IMG_5404.jpgIMG_5405.jpgIMG_5407.jpgIMG_5409.jpgIMG_5411.jpgIMG_5412.jpgIMG_5414.jpgIMG_5416.jpgIMG_5418.jpgIMG_5419.jpgIMG_5420.jpgIMG_5421.jpgIMG_5422.jpgIMG_5423.jpgIMG_5426.jpgIMG_5428.jpgIMG_5429.jpgIMG_5431.jpgIMG_5432.jpg