Hollósy Péter az Oláh György-kémiaverseny 6. helyezettje

Címkék: Általános hírek

Hollósy Péter 11.n diákunk ismét nagyon szép eredményt ért el kémiából, ebben az évben az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaversenyen lett országos hatodik helyezett!

A verseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát, a mérnöki és természettudományokat a középiskolások körében. Közvetett céljai között szerepel − tudván, hogy a versenyek visszahatnak a mindennapi oktatásra −, hogy az egész magyar kémiaoktatást pozitív irányba befolyásolja, mégpedig a képességközpontú, gyakorlatorientált tanítás irányába. Oláh György professzor úr, a Műegyetem korábbi hallgatója és oktatója 1994-ben kapta meg kiváló munkájának elismeréseként a Nobel-díjat, ennek 20. évfordulója alkalmából indították el országos kémiaversenyt. Rendezvényüket a professzor úr támogatásával Oláh György Országos Középiskolai Kémiaversenynek nevezték el. Bár Oláh György 2017-ben elhunyt, továbbra is minden tanévben megrendezik a két levelező fordulóból, valamint egy budapesti zárthelyi döntőből álló versenyt. A versenyre nevezhet minden magyarországi vagy határon túli középfokú oktatási intézményben tanuló diák. A versenyen való részvétel díjmentes

Kinek ajánlom a versenyt?

Mindenkinek, akit akár komolyan, akár csak érdeklődés szintjén vonz a kémia, érdemes részt venni a versenyen, mivel rengeteg hasonló érdeklődésű emberrel ismerkedhet meg, és betekintést nyerhet egy egyetem működésébe.

A feladatok nagyon sokrétűek és érdekesek. Minden forduló tartalmaz esettanulmányt, gondolatkísérletet, számolást és tesztfeladatokat. A feladatlapok megoldására több mint egy hónap áll a rendelkezésre. A középiskolai tanulmányokból és természettudományos könyvekből, internetes anyagokból egy kis gyűjtőmunkával és szorgalommal fel lehet készülni.

Jó versenyzést kívánok! Hollósy Péter

emléklap-page-001.jpg

« Vissza a hírek listájához

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra