Anatómia és szépművészet. Tanulmányi kirándulás Budapesten

Címkék: Általános hírek

2019. március 8-án Boér Renáta és Tóthné Zachár Gyöngyi tanárnő kíséretében látogatást tettünk a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet Anatómiai Múzeumába, emellett ellátogattunk a Szépművészeti Múzeumba is. Negyed nyolcas indulásunkat követően egyórás buszúttal meg is érkeztünk első állomásunkhoz.

Az Anatómiai Múzeum munkatársa, Vidra Veronika tárlatvezetésén vettünk részt, minek során sokkal közelebb kerültünk az emberi élet folyamatainak megértéséhez. Különösen az élet vége utáni folyamatokról tudtunk meg többet, hiszen kedves tárlatvezetőnk készségesen válaszolt minden (szakmai jellegű és személyesebb) kérdésünkre. Többek között részletes leírást kaphattunk a fejlődési rendellenességekkel rendelkező magzatokról, a káros életmód hatásairól és a halál utáni testfelajánlásról, amellyel a világszínvonalú orvosképzésünket segíthetjük.

A Városligetben töltött rövid szünet után a nap második részében a Szépművészeti Múzeumba látogattunk el, ahol megszemlélhettük az újonnan felújított Román Csarnokot, illetve az állandó kiállításokat. A díszes, festett Csarnok bejárta után a reneszánsz és barokk stílusú európai festményeket és szobrokat csodálhattuk meg, valamint egy külön tárlatot az 1600–1800 közötti magyarországi művészetről.

Élményekben gazdag napunk után nagyjából délután négykor érkeztünk meg Siófokra.

G. S. (11.c)

 

Anatómia.jpgSzépm..jpg