EJMSZ interaktív gyárlátogatás - Evosoft Hungary Kft. Budapest

Címkék: Általános hírek

2019. március 21-én gimnáziumunk 10.c osztályos tanulói az EJMSZ jóvoltából meglátogatták az Evosoft Hungary Kft.-nek, Magyarország vezető szoftverfejlesztő vállalatának egyik budapesti irodaházát.

Az EJMSZ (EGYÜTT A JÖVŐ MÉRNÖKEIÉRT SZÖVETSÉG) egy olyan szövetség, amelyben 17 magyarországi nagyvállalat fogott össze a mérnök szakma népszerűsítésére. Az EJMSZ 17 nagyvállalathoz utaztat diákokat, hogy testközelből megtapasztalják, milyen munkát végeznek a különböző mérnökök, valamint hogyan működik egy nagyvállalat. Lássák, hogy mit várnak el tőlük a cégek, ha majd ők munkába állnak. Számos cégnél van duális képzés is, amely nagyon népszerű a diákok körében. Igazából hidat építenek az egyetemek (mint konzorciumi partnerek), a diákok és a vállalatok között. Az EJMSZ biztosítja a programon belül az utazást és az étkezést is.

A csapatunk csütörtök reggel 7:20 körül indult, Marsóné Pere Krisztina osztályfőnök és Illés Gabriella tanárnő kíséretében. A viszonylag hosszú út nem telt unalmasan, hála a zenének és jókedvnek, amelyek útitársak voltak oda-vissza. Ahogy megérkeztünk, szíves fogadtatásban részesültünk, még az épület ajtaján is kint volt egy minket köszöntő üzenet. Az irodaház egyik nagy előadótermében mindenki megkapta a nyakbavalóját egy vendégkártyával. Egészen részletes beszámolót kaptunk a vállalat helyzetéről, működéséről, munkájáról. Ezután az osztály kettévált, és megbízott kísérőkkel járta végig az épület különböző pontjait, ahol előadásokat hallgathatott meg a cég egyes részlegeinek feladatáról, és megismerhettük, hogy telnek mindennapjaik. Láthattunk mintadarabokat, amelyek közül az a gyári meghajtóval üzemeltetett automata szörpkészítő gép keltette fel leginkább a figyelmünket, amely két gomb megnyomása után már készítette is az általunk választott italt.

Az előadások közvetlen hangulata nem csak a gépek kipróbálásában nyilvánult meg, a legtöbb ugyanis előbb-utóbb inkább beszélgetésbe torkollott. A programok után eljött a várva várt ebéd, ugyanis mire visszaértünk, az előadóterem asztalain tornyosultak a dobozok, tele pizzával. A vállalat egy ajándékcsomagot is adott a diákoknak, amelyben toll, laptophoz köthető kis lámpa, napszemüveg és egyéb hasznos holmik voltak. Az ebéd után elköszöntünk vendéglátóinktól, hogy aztán kora délután visszatérjünk az iskolához.

 

Annyi biztos, jó hangulatú, emlékezetes eseményt tudhatunk magunk mögött, amely során vidám keretek között sikerült közelebb hozni a diákokhoz a szoftverfejlesztést és magát a vállalatot is.

Kiss Gergely (10.c)

_MG_3646 (1).jpg