A Perczel Kamarakórus fellépései

Címkék: Általános hírek

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium Kamarakórusa a karácsonyi időszak és az Alapítványi est sikerei után további koncerteken mutathatta be egyre bővülő repertoárját.

Elsőként május 19-én a Kálmán Imre Kulturális Központ által szervezett „A zene örök” elnevezéssel fémjelzett kórustalálkozón vettünk részt, ahol siófoki kórusok mutatták be egymásnak, illetve az érdeklődő közönségüknek műsorukat. Változatos programunk fénypontja a Bati-Béleczki Anita által átdolgozott Republic-dal volt, az „Ezt a földet választottam”. Nagy élmény volt a közös éneklés a Siófoki Művészeti Iskola Gyermekkórusával és a Siófoki Női Karral, hiszen közel 70 fő énekelte a színpadon Ola Gjeilo gyönyörű kórusművét.

A nagy sikerre való tekintettel, június 1-én Nyárköszöntő Hangversenyt adtunk a Siófoki Önkormányzat házasságkötő termében, ahol a kiváló akusztikával még élvezetesebb koncertet adtunk elő a már említett kórusokkal közösen. Remek újításnak bizonyult a közönség megénekeltetése a gimisek által jól ismert Quodlibettel  (Héj, barakan gordadéj…). Remekül sikerült, bizonyára minden résztvevőnek nagy élmény volt.

A következő tanévben ismét egy izgalmas megmérettetés következik. Nagy reményekkel készülünk Keszthelyre a 2018-as siker után, hogy az ezüstminősítés után szintet lépjen a kórusunk a legfényesebb elismerés felé, ráadásul ezúttal könnyűzenei kategóriában is megmutatjuk magunkat.

Szívből gratulálok minden kórustagnak a kiváló munkájához! Köszönöm a sok élményt!

Helikonra fel!

Bati Zoltán

1234