Egy hét Bécsben

Címkék: Általános hírek

A 11. N osztály a tanév utolsó hetét Bécsben töltötte „Europas Jugend lernt Wien kennen” nevű program keretében, amelyet az Ausztria Oktatási, Művészeti és Kulturális Minisztériuma (Das Bundesministerium für Bildung, Wissenschaft und Forschung - BMBWF) támogat.

A csoport (26 diák és két kísérő tanár: Kovácsné Dudás Andrea és Tóthné Zachar Gyöngyi) minden nap két kulturális programon vett részt: megtekintették a Kunsthistorisches Museumot, ahol a Nagyszentmiklósi aranykincseket is megcsodálták, és a Naturhistorisches Museumot, melyben a Willendorfi Vénusz, az egyik leghíresebb, kis (11 cm-es) termékenységi szobrocska látható. A Schloss Schönbrunnban a Habsburgok hétköznapjai elevenedtek meg, az Uno-City-ben az ENSZ munkájába nyertek bepillantást a diákok és tanáraik. Megcsodálták a Stephansdomot, ellátogattak az állatkertbe és színházba is. A szállás Brigittenauban volt egy ifjúsági szállóban, ahol minden nap nagyon finom reggeli, ebéd, vacsora várta a vendégeket. A Jugendgästehaus kb. fél órányira volt a városközponttól. Mivel Bécsben gyorsan meg lehet tanulni a nagyvárosi közlekedést, már a 2. naptól kezdve egyedül is közlekedtek a diákok, ha vásárolni akartak, vagy pl. a Bécsi Egyetemet egyedül szerették volna megnézni. Csütörtökön az esti program a Prater volt, ahol a legtöbben felültek szédítő és veszélyes hullámvasutakra, vagy kipróbálták a szabadesést a Freifallturmról, 90 méter magasról.

A Bécsben töltött egy hét igazi kedvcsináló utazás volt: sokan vissza fognak látogatni a városba, vagy itt folytatják majd tanulmányaikat érettségi után.

20190611_104135.jpgIMG_20190610_150249 (2).jpgIMG_20190610_155056.jpgIMG_20190614_101225 (2).jpg