Rómeó és Júlia története a Vörösmarty Színházban

Címkék: Általános hírek

2020. január 8-án 9. és 10. évfolyamos diákjaink Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban tekintették meg Shakespeare örök érvényű darabját, a Rómeó és Júlia című tragédiát. Az intézményünk által szervezett előadáson 52 érdeklődő diák vett részt.

Januárban lehetőségünk nyílt arra, hogy ellátogassunk a székesfehérvári Vörösmarty Színházba, ahol Shakespeare egyik leghíresebb tragédiáját, a Rómeó és Júliát, néztük meg. A darabot rendkívül modern feldolgozásban láthattuk: a díszletektől a ruhákig megjelent a mai kor. A szövegeket a fiatalok nyelvezetéhez igazították, mely számunkra élvezetessé tette az előadást. A színészek saját karakterükben is nagyon hasonlítottak a szerephez, melyet játszottak. A történet lényege, mondanivalója annak is érhetővé vált, aki esetleg nem olvasta a művet.

Olasz Míra, 9.N

 

A székesfehérvári Vörösmarty Színház Rómeó és Júlia című előadása nem klasszikus értelmű feldolgozás, sokkal inkább egy modern szerelmi történet, mely megjelent a kosztümökben, díszletekben, zenében és a szereplők párbeszédeiben is. Egy fiatalok ízlésére formált humoros előadásról van szó, annak ellenére, hogy tragédia jelenik meg a színpadon. A történet átadása lényegre törő és érthető. Érdekes volt megismerni ezt a művet teljesen más szemszögből. A szereposztás, a színészi alakítások nagyszerűek voltak, kiemelném közülük is a Mercutiót megformáló színészt. Érdemes rászánni az időt, hogy egy klasszikus, remek mű modern újragondolását megismerhessük.

Koloti Emília, 9.N

1 (1).jpg2 (1).jpg3 (1).jpg4 (1).jpg