Újabb rendhagyó irodalomórák

Címkék: Általános hírek

A Köszönjük, Magyarország! program keretében november 10-én újabb rendhagyó irodalomórákra került sor, ezúttal Fülöp Tamás színművész volt a vendégünk, aki Móricz és Babits naplóiról, leveleiről tartott előadásokat.

Bevezetésképpen arról osztotta meg a gondolatait, hogy miért tartja izgalmasnak írók, költők levelezésének, naplóinak az olvasását, tanulmányozását. Részben már letűnő, olyan intim műfajokról van szó, amelyek segítségével közelebb kerülünk szerzőikhez, és amelyek árnyalják a róluk kialakított képet.

Nemcsak a kitűnő válogatás, hanem az összekötő szövegek is rendkívül izgalmasak, elgondolkodtatóak voltak. A Móricz-válogatás az író négy múzsájának – Holics Janka, Simonyi Mária, Magoss Olga, Littkey Erzsébet − személye köré épült, de a szerelmi szál hangot kapott Babits levelezésében is. Megkapó a levelek, naplók nyelvének költői szépsége, de van közöttük olyan is, amely ma már inkább humorosnak hat az olvasó szemében.

Reméljük, hogy folytatódik ez a nagyszerű program, hogy minél több diákunk élvezhesse. Ezúttal az anyag témájából adódóan a 12.b osztálynak, a 12.c humán csoportjának és a 11. évfolyamos magyar faktos csoportnak lehetett része benne.

1..jpg2..jpg2010 11 10 021.jpg3..jpgIMG_1485.jpgIMG_1488.jpg