Pályaorientációs nap 2021.

Címkék: Általános hírek

Az idei tanévben is megrendezték iskolánkban a pályaorientációs napot a végzős évfolyamon kívül az alsóbb évesek számára is.

A koronavírus okozta járványhelyzetre való tekintettel ezt az eseményt is rendhagyó módon, online formában kellett megoldani. Azonban ilyen módon is remek lehetőségei akadtak a diákságnak a fontosabb információk begyűjtésére.

Számos neves egyetem és főiskola több karral vett részt ezen a napon, köztük az ELTE, a Pannon Egyetem, a PTE, a Gábor Dénes Főiskola és a Szent István Egyetem. A magyar egyetemek és főiskolák mellett azonban külföldi képzésekkel és iskolákkal is volt szerencséjük megismerkedni a diákoknak. Előadást tartott a Fernuniversität Hagen (hageni távegyetem), a Holland Egyetem és a DAAD Deutscher Austauschdienst is.

Az egyetemek különböző oldalakon tartották meg előadásaikat az online térben. A tanulóknak lehetőségük nyílt 9-12 óráig szabadon választott előadásokat meghallgatni. A Pannon Egyetem a Microsoft Teams oldalán mutatkozott be egy több órás beszámolóval. Számos fontos tudnivaló hangzott el a végzősök és az alsóbb évesek számára a továbbtanulással kapcsolatban. Ezek mellett több egyetem készült mindenki számára elérhető, jól összeállított, lényegre törő videókkal a beiskolázás témakörében.

Felvételiző diákként rendkívül hasznosnak tartottam az elhangzott információkat és az ,,élménybeszámolókat” a már tapasztalt volt diákoktól, illetve egyetemi munkatársaktól. Sokkal személyesebb formában ismerhettük meg az iskolákat és céljaikat, oktatási módszereiket.

V. B. (12.n)