Első helyezés a PTE fotópályázatán

Címkék: Általános hírek

Kolumbán Barnabás (10.b) a Pécsi Tudományegyetem által szervezett PosiTivE - Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet? elnevezésű fotópályázaton a középiskolás korosztály számára meghirdetett kategóriában első helyezést ért el.

A zsűri értékelése szerint „a Barnabás által készített fotó kivételes módon tükrözi a fotópályázat küldetését, azaz a lélekemelő pillanatokra történő fókuszálást, a PosiTivE események kiemelését  a nehézségekkel átszőtt periódusból".

Kolumbán Barnabás a vele készült interjúban beszél a képéről: „A képen (balról jobbra haladva) a testvérem legjobb barátja, Zétény, Zétény és a testvérem közös barátja Tamás, illetve a testvérem, Boldizsár látható. Egy közös kirándulást tartottunk a Balatonendréd melletti szántóföldek között, amikor a kép készült. Száraz idő volt, így a földút nagyon porzott, ők pedig azzal foglalták el magukat, hogy az út porát rúgták. Ezt a pillanatot örökítettem meg.

Azt szeretem a képen, ahogyan a gyerekek által felvert por száll mögöttük és kiemeli az előtte lévő gyerekeket, miközben egy kis mozgalmasságot is ad a képhez. A mögöttük lévő traktor pedig sokat hozzáad a falusi hangulathoz.”

(Az interjú teljes egészében itt olvasható: https://univpecs.com/magazin/baratok)

Gratulálunk!!!

Barátok.JPG