Búcsúzunk Czabula Éva tanárnőtől

Címkék: Általános hírek

Czabula Éva örök álmára

Czabula Éva.jpg

2015 novemberében érkezett a Perczel Mór Gimnázium tanári csapatába, és már a kezdetektől fogva pótolhatatlan tagja lett tantestületünknek. A Siófoki Perczel Mór Gimnázium munkatársa, Czabula Éva 2021. szeptember 25-én végleg eltávozott közülünk.

Nehéz elmondani, milyen is volt Éva… Bármit is írok, mindig ki fog maradni olyan, amit visszaolvasva kiegészítenék. Eszembe jut, hogy amikor 2015-ben megjelent a tanáriban, és megkérdezte, leülhet-e mellém, pár perc múlva már viccelődtünk és ugrattuk egymást (egy tabi és egy tengődi találkozása). Korán feltűnt energikusságával, az iskolai rendezvények szervezésekor nem csak szavakban, de tettel is ösztönözte iskolánk diákjait és tanárait a részvételre: „Ne már, ugyan, gyere…”, és mentünk... Tenni akarásával és közösségformáló erejével nagyon gyorsan teljes tagjává vált a tantestületünknek…

Felejthetetlen mosolyával és intelligens, ironikus humorával kiszínezte a szürke tanév mindennapjait. Amikor felmerült, hogy a tanári kar a diáknapra egy meglepetéssel készüljön, elsők között jelentkezett, mert csapatjátékos volt, mindig lehetett rá számítani… mindenben… egy igazi PMG-s!

Három évvel ezelőtt osztályt kapott, de osztályfőnök helyett inkább egy vérbeli anyatigris volt, aki tereli, neveli a diákokat, de mindenekelőtt védi és óvja mindennapjaikat. Folyamatosan érdeklődött, és kereste, hogy az osztály eredményét hogyan lehetne jobbá tenni, ki hogyan figyel az órán, és kit kell jobban inspirálnia a tanulásra, de közben finom érzékkel próbálta elérni, hogy az egyes tanulók egyéniségét is vegyük figyelembe. Minden diákjának ismerte minden bánatát és örömét. Minden pillanatban azon dolgozott, hogy osztályának minden nebulója célt találjon az életben, igazán jól akarta csinálni… és igazán jól csinálta!

 

De végül jött az a vészjósló szombat…

„Többet nem tudok,
Csak Neked dúdolni halkan,
Néznek a csillagok,”

… Benned most már béke van!

 

A tantestület nevében:

Kok Balázs