Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap (Magyar Diáksport Napja)

Címkék: Általános hírek

Beszámoló a Siófoki Perczel Mór Gimnázium és Kollégium által szervezett témanapról

A 2021/22-es tanévben gimnáziumunk „Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek” témanaphoz csatlakozott, amely 2021. szeptember 24-én zajlott le. A témanap célja az volt, hogy tudatosítsa a diákokban a lelki és fizikai jólét fontosságát.

A sokféle mozgáson túl nagyobb tudásra is szert tehettek a diákjaink. A témanapon iskolánk teljes tanulói létszámmal vett részt. Változatos sporttevékenységek és elméleti előadások színesítették a napot, amelyen a diákok megismerkedhettek az emberi testtel, az egészséges táplálkozással, a testépítés és táplálkozás összefüggéseivel.

A Magyar Diáksport Napjának kötelező elemeként az osztályok diákjai 2021 métert futottak a városban. Futás előtt a diákok egy osztályszívet formáztak, amit drónnal vettek, és lent a parkban egy osztályképet is készítettek magukról az osztályok. Ezen a programon 16 osztály szerepelt. Minden más programon a délelőtt folyamán 4 osztály tudott részt venni.

Az alsóbb évfolyamon tanuló diákok sor- és váltóversenyen vettek részt a tornateremben. A magasabb évfolyamok az udvaron, ügyességi versenyen mutathatták meg egyensúlyozó képességüket.

A tantermekben jógaórán lazíthatták el izmaikat a gyerekek. A ritmuskedvelő diákok táncórán vehettek részt. A gyógytorna-foglakozásokon pedig a sérülésekkel, gerincproblémákkal küzdő diákjaink gyógyulhattak.

Elméleti előadások is zajlottak ezen a napon. A Vízisport Egyesülettől Szabó Lajos a Patriot SE elnöke tartott előadást a vízisportok veszélyeiről a Balatonon. A diákok egy érdekes, figyelemfelkeltő előadást hallhattak. Egyéb, az emberi test működésével kapcsolatos előadásokon is részt vehettek tanulóink.

Egy dietetikus (Boda Lászlóné) az egészséges táplálkozásról tartott előadást, és a testépítés, valamint a táplálkozás összefüggésére hívta fel a diákok figyelmét.

Az egyik teremben emésztéssel kapcsolatos kísérletet nézhettek meg a tanulók, és ehhez kapcsolódóan egy tesztet is ki tölthettek.  A másik teremben pedig az érzékeléssel kapcsolatban játékos gyakorlatokon érzékelhették az érzékszervi csalódásokat.

Egy színes, mozgalmas napot tölthettek együtt a diákjaink a témanap keretében.

a.pngb.pngc.pngd.pnge.pngf.pngg.pngh.png