Nemzeti Összetartozás Napja a Perczel Mór Gimnáziumban

Címkék: Általános hírek

2022. június 4-én a harmadik órában iskolánk tanárai és diákjai rendhagyó programon vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. A közösségi megemlékezésen történelmi vonatkozású videó megtekintésére és közös Kahoot-játékban való vetélkedésre került sor.

A június 4-ei megemlékezést minden osztály a maga osztályfőnökével együtt töltötte. Az online ismeretterjesztő videó megtekintése előtt a Himnusz dallamai csendültek fel az iskolarádión keresztül. Ezek után került sor a videó lejátszására, melyet az osztályok élénk figyelemmel kísértek, hiszen a benne elhangzottak szolgáltak alapul a Kahoot-játék kérdéseinek megválaszolásához.

A videó megtekintése után a kvíz került sorra. Minden osztály igyekezett legjobb tudása szerint részt venni a játékban, mely informatív és élvezetes volt. A diákok a videóban felelevenített információk és saját tudásuk alapján válaszolták meg a kérdéseket. A különleges tiszteletadás elnyerte a diákok tetszését, akik aktívan vettek részt a feladatok megoldásában.

A legsikeresebben teljesítő osztályok a következő szünetben megtartott eredményhirdetéskor jutalomban részesültek. Az osztályok versenyében a 11.n végzett az első helyen. Az egyéni versenyt két 10.b-s diák: Pápai Ferenc és Turjányi Dávid nyerte. A megemlékezés lebonyolításában a Perczel Mór Gimnázium 11.a osztályos diákjai segédkeztek. A rendhagyó megemlékezés a székely himnusz meghallgatásával zárult.

letöltés.jpg