Nyílt nap a Graphisoftnál

Címkék: Általános hírek

2022. november 29-én az IT iránt érdeklődő diáktársaimmal a Graphisoft cég középiskolásoknak szánt nyílt napjára látogattunk el.

A Graphisoft egy magyarországi központú multinacionális szoftverfejlesztő cég, mely épületinformáció-modellezésen (BIM) alapuló építészeti tervező szoftvereket fejleszt építészek, belsőépítészek, városépítészek, táj- és kertépítészek számára.

A vállalat székhelye a budapesti Graphisoft Parkban található, ahova délelőtt 10 órakor érkeztünk meg. Itt részletes bemutatást kaptunk a cég történetéről, termékeiről és munkafolyamatairól. A különböző munkacsoportok képviselői előadásokat tartottak saját területeikről, így széleskörű betekintést nyertünk a vállalat működésébe. Az előadásokat egy interaktív építész legó-játék, valamint két szünet szakította félbe, melyek során rágcsálnivalókkal és italokkal kedveskedtek nekünk. A Graphisoft nyílt napok történetében egyedülálló meglepetésben részesültünk, ugyanis szerencsénkre a helyszínen volt Bojár Gábor, a cég alapítója, aki egy rendkívül motiváló beszédet mondott el nekünk. A nap lezárásaként körbejártuk a vállalat irodáit, és testközelből figyelhettük meg, hogyan is zajlik a munka egy nagy IT-cégnél. Ezután már csak a hazaút volt hátra, vonatunk délután 5 órakor érkezett meg Siófokra.

A nyílt nap során rengeteg érdekes információval gazdagodtunk, melyek a továbbtanulás szempontjából lényegesek lehetnek számunkra, a Bojár Gáborral való személyes találkozás pedig különösen felemelő volt. Köszönjük a szervezőknek, valamint Szabadkai Mária kísérő-tanárnőnek az egyedülálló lehetőséget.

Brucker Péter 12.b

DSC_4450.jpgDSC_4451.jpgDSC_4453.jpgDSC_4460.jpgDSC_4461.jpgDSC_4463.jpgDSC_4464.jpg