Kollégium

Aranypart Kollégium

8600 Siófok, Beszédes sétány 79.

Tel.: 84/311-630

www.kolegium-siofok.sulinet.hu

kolegium@freemail.hu

Kollégiumvezető: Deák Erika

 

 

Siófok város egyetlen kollégiuma, az Aranypart Középiskolai Kollégium a Balaton partján, nyugodt, rendezett, szép környezetben található. Az épület kétemeletes, és az emeleti szobák erkélyeiről csodaszép kilátás nyílik a Balatonra.

A diákok elhelyezése 3, 4, 5, illetve 6 ágyas szobákban történik. A szobák lakóberendezése a kényelmet és a nyugalmat szolgálja. Szobánként van fürdőszoba, hűtőszekrény, erkély. Az épület adottságai lehetővé tették, hogy külön helyet biztosítsunk könyvtárszobának, számítógépteremnek, videoszobának és játékteremnek, amelyek a szabadidő-eltöltés többféle módjára adnak lehetőséget.

Kollégiumunkban lehetőség van felkészülést segítő foglalkozásokra. Ilyen a napi felkészülést biztosító tanulószoba, felzárkóztatás, nyelvvizsgára készítés, szaktárgyi felkészítés matematikából, magyar nyelvből, történelemből, német és angol nyelvből.

Pedagógia programunkban kiemelt szerepe van az egészséges életmódra nevelésnek, melynek keretein belül sokszínű sportolási lehetőséget kínálunk. Választható foglalkozásaink között szerepel a labdarúgás, asztalitenisz, kézilabda, kreatív hobbi, filmklub, info-videó szakkörök. A konditerem és a sportpálya is az egészségmegőrző tevékenységek folytatására alkalmas.

Nevelőtevékenységünk alapja a BIZALOM – TUDÁS – TISZTELET fogalomhármas, melynek megvalósításával igyekszünk diákjaink számára tartalmas és eredményes kollégiumi életet biztosítani.