slideshow v3

Gimnáziumunk a 2023/2024-es tanévben is megszervezi a nyílt napot, melyen a végzős általános iskolások lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek választott középiskolájuk légkörével, az abban folyó oktatással.

...

Ebben a tanévben nyílt napunk időpontjai:

  • november 8. (szerda) a siófoki általános iskolák számára
  • november 9. (csütörtök) a Siófok környéki általános iskolák számára

A nyílt napon minden nyolcadikosnak 5 tanóra látogatására lesz lehetősége. Az 5 tanórát az osztályfőnökökhöz eljuttatott listából lehet kiválasztani úgy, hogy 1 tantárgyból 2 tanóra, 3 tantárgyból 1-1 tanóra megtekintésére lesz lehetősége a tanulónak, így jobban megismerheti a számára legkedvesebb tantárgyat. (Például akit a természettudomány érdekel, az választhat 2 biológiaórát és 1-1 kémia, matematika és németórát). A tanulók beosztását (a létszámtól és a helytől függően) készítjük el.

Kérem, hogy a jelentkezéseket az osztályfőnökök felé jelezze minden érdeklődő, legkésőbb 2023. október 27-ig. Ha a nyílt napunk iránt érdeklődő nyolcadikos olyan általános iskola tanulója, ahova nem jutott el felhívásunk, akkor egyénileg is jelentkezhet a látogatni kívánt tantárgyak megnevezésével az alábbi címen:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az óralátogatásokra jelentkező tanulókat a visszajelzés beérkezési sorrendjében regisztráljuk. Felhívjuk figyelmüket, hogy adminisztrációs okokból csak az október 27-ig beérkező jelentkezéseket tudjuk elfogadni.

A beosztásokról és a további tudnivalókról november 7-én tájékoztatjuk az általános iskolákat, és az egyéni jelentkezőket.

Mivel a tantermek alapterülete és az osztálylétszámok miatt csak korlátozott számú vendéget tudunk fogadni, ezért szülők részvételére a tanítási órán csak akkor van lehetőség, ha a látogatói létszám még nem telt be.

Az érdeklődő szülők számára külön tájékoztatót tartunk 8:00-8:45 között gimnáziumunkról, valamint a 2024/2025-ös tanévre meghirdetett tagozatainkról.

Ezután, a 2. órában (8:55-9:40-ig) a magyar-német két tanítási nyelvű képzésről tartunk fórumot jelenlegi és volt diákjaink részvételével. Javasoljuk, hogy a két tanítási nyelvű képzés iránt érdeklődő diákok (szüleikkel együtt) vegyenek részt ezen a fórumon.

A tájékoztató szülői értekezlet és a fórum helyszíne a gimnázium ebédlője.